Katselin tuossa eilen pätkän nelosen 4D dokkaria. Aiheena oli jotain naturisteista. Kannatan ajatusta ja varsinkin sitä seikkaa että jos joku haluaa hoitaa puutarhaa alasti niin miksei niin saisi tehdä. Enemmänkin dokkari sai minut miettimään omituista seikkaa. Miksi naturistit ovat aina rumia? Kyllä tiedän, että näin ei varmaankaan ole, mutta siltä alkaa tuntumaan, koska aina kun näen kuvia naturisteista, niin en pidä heitä kauniina, komeina, viehättävinä vaan korkeintaan siedättävän näköisinä. Tiedän että media ja mainostajat ovat "pilanneet" käsitykseni kauneudesta, mutta ainakin se on minun oma käsitykseni/mielikuvani, oli siihen vaikutettu tai ei.
    Ilmeisesti tähänkin on iskenyt niin sanottu kauneuden häpeäminen. Esimerkkinä käytettäköön n. 20 vuotiasta nuorta naista, joka on lähdössä ulos nauttimaan seurasta, juomasta ja tanssimisesta. Jos kyseessä sattuu olemaan kaunisvartaloinen ja kauniilla kasvoilla varustettu neiti, pähkii hän kotona mitä laittaisi päällensä, jotta ei näyttäisi tyrkyltä, huoralta, halvalta etc. Naapurissa valmistautuu illan rientoihin samanikäinen neiti-ihminen, erona naapuriin on reiluhkosti painoa, huono iho ja ilmeisestikin huono maku. Tämä kuvitteellinen naisihminen ahtautuu minihameeseen ja napapaitaan, siten että reidet ja maha pursuvat koko kansan nähtäville. Älkää käsittäkö väärin, näkisin että kaikilla on oikeus pukeutua niinkuin haluaa. Käytän vain mielikuvia luomaan illuusion ajatuksesta, minkä yritän teille välittää. Miksi siis nätti nainen häpeää kauneuttaan ja koittaa peitellä seksikkyyttään, kun taas rehellisesti ruma ihminen tarjoilee sitä liiankin kanssa?
    Edellisellä esimerkillä ei ollut mitään tekemistä naturistien kanssa, mutta uskon että samasta asiasta on kyse. Huomauttausin myös että käytin esimerkkeinä naisia, koska se tuntui luontevammalta, koska olen mies. Naiset voivat kuvitella saman tilanteen miehillä. Asiaan. Oletteko muuten huomanneet että jos joku sanoo että sisäinen kauneus on arvokkaampaa tjsp. niin hänen ulkokuorensa ei sitten todellakaan ole kovin antoisaa katsottavaa. Eikös muutenkin se sisäinen kauneus tarkoita että on kiltti, mukava, mielenkiintoinen persoona? Mitä tekemistä sillä on kauneuden kanssa? Suoraan sanottuna homma menee näin: " Oletpas sinä ruma." "Mutta olen todella kiltti ja mukava." Niinpä, mitä sitten? Homman voisi kääntää toisinkin päin. "Olet muuten todella ilkeä ja ikävä ihminen." "Mutta olen todella hyvännäköinen." Ikään kuin vaihtaisi puheenaihetta.
    Kauneus on aika arka aihe, mutta ei ihmisten silti tarvitsi valehdella itselleen, vaikka vähän narraisivatkin muita. Naturistit (joista koko ajatus lähti) ovat onnellisessa asemassa siinä mielessä, että he eivät varmaankaan mieti asiaa samalta kantilta kuin minä. Kuitenkin olen samaa mieltä jonkun tuntemattoman plastiikkakirurgin kanssa, joka on joskus sanonut: "En näe mitään syytä miksi ihmiset lakkaisivat haluamasta näyttää kauniilta."